Leusden,
22
december
2023
|
11:03
Europe/Amsterdam

CUPRA verdubbelt aantal showrooms in Nederland

  • Uitbreiding CUPRA-netwerk met drie nieuwe CUPRA Retailers in Den Bosch, Den Haag en Zwolle
  • CUPRA Garage Amsterdam verhuist naar premiumlocatie in Buitenveldert
  • Grootschalig modellenoffensief met Tavascan en Terramar in 2024

CUPRA maakt zich op voor een spectaculair 2024 waarin het merk zich op alle fronten gaat verbreden. Zo heeft CUPRA Nederland de bestaande structuur van CUPRA Garages en direct sales deze maand uitgebreid met drie nieuwe CUPRA Retailers in Den Bosch, Den Haag en Zwolle. Daarnaast verhuist de CUPRA Garage Amsterdam begin volgend jaar naar een nieuwe hotspot in Amsterdam Buitenveldert. Ook op productgebied ontwikkelt CUPRA zich in 2024 in de breedte, met de lancering van de volledig elektrische Tavascan SUV-coupé en de plug-in hybride Terramar SUV.

CUPRA timmert als sportief performance-merk van de Volkswagen Groep op indrukwekkende wijze aan de weg. Niet alleen is CUPRA één van Europa’s snelst groeiende automerken, ook buiten ons continent zet het vaart achter de ambitieuze expansieplannen. Na groeimarkten als Mexico en Australië maakt CUPRA zich nu op voor zijn debuut in Noord-Amerika. In Nederland ontwikkelt CUPRA zich op al even stormachtige wijze. In no-time is het uitgegroeid tot een vaste waarde in autoland, met een eigentijdse, toekomstgerichte en gedurfde merkfilosofie: ‘electrifying performance’, waarmee CUPRA nadrukkelijk inzet op geëlektrificeerde sportiviteit. 2024 markeert nu de volgende fase in CUPRA’s groeiplannen in Nederland, met een verder uitgebreid retailconcept en imposante, nieuwe modellen.

CUPRA start met Retailers

In navolging van de CUPRA Garages en direct sales via de CUPRA-website heeft het merk deze maand CUPRA Retailers toegevoegd: in Den Bosch (Van den Udenhout), Den Haag (Wittebrug) en Zwolle (Pouw). Stuk voor stuk stand-alone garages waar de CUPRA-modellen beschikbaar zijn voor een uitgebreide kennismaking en test-drive, waar ze ook kunnen worden aangeschaft en waar ze aan klanten worden afgeleverd. Daarmee vormen de nieuwe CUPRA Retailers een waardevolle aanvulling op de bestaande CUPRA Garages en het test-drive centrum in Leusden. De drie nieuwe vestigingen zijn vanaf volgende week al up-and-running, begin 2024 worden de CUPRA Retailers in Den Bosch, Den Haag en Zwolle officieel geopend. Voor het onderhoud aan het rijdende CUPRA-wagenpark zorgen als vanouds de CUPRA Partners, het landelijk dekkende kwaliteitsnetwerk van (SEAT-)dealerbedrijven.

CUPRA Garage Amsterdam: nieuw elan op een premiumlocatie

Begin 2024 verhuist de CUPRA Garage Amsterdam van de huidige locatie in Move Amsterdam aan het Stadionplein naar de Q Residences aan de Buitenveldertselaan 78 in Amsterdam Buitenveldert. Op een vloeroppervlak van ruim 300 m2 krijgt de CUPRA Garage Amsterdam daar de gelegenheid om uit te groeien tot een echte CUPRA-experience waar het merk en de modellen maximaal tot hun recht komen. Bovendien wordt de nieuwe locatie een echte hotspot voor de CUPRA-community uit Amsterdam en omgeving. Daarbij krijgt de nieuwe CUPRA Garage Amsterdam uitgebreide parkeerfaciliteiten en test-drive-mogelijkheden.

Electrifying performance in 2024: Tavascan & Terramar

2024 wordt voor CUPRA tegelijkertijd ook een electrifying performance-jaar op het gebied van productnieuws. Dé highlights komend jaar zijn de Tavascan en de Terramar. Na de Born is de Tavascan het tweede 100% elektrische model van CUPRA. De SUV-coupé staat op het MEB-platform en biedt keuze uit twee aandrijflijnen die zich beide onderscheiden door maximale sportiviteit en rijplezier. De CUPRA Terramar, een sportieve SUV, wordt leverbaar met een nieuwe generatie plug-in hybride-aandrijflijnen met een actieradius van ongeveer 100 kilometer in volledig elektrische modus.

Fotobijschrift:
Maarten Janssen (Algemeen Directeur CUPRA Nederland) en Lesley Bamberger (CEO Kroonenberg Groep) ondertekenen de samenwerking voor de nieuwe CUPRA Garage Amsterdam.
 

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.