Leusden,
14
december
2023
|
15:00
Europe/Amsterdam

CUPRA Tavascan krijgt revolutionair interieur

Als het exterieur van de Tavascan al een duidelijk statement is van de koers die CUPRA heeft ingezet, dan kan het interieur op basis van diezelfde designtaal gerust een revolutie worden genoemd. Als hoofd Interieur Design bij CUPRA licht David Jofré toe dat “we er alles aan hebben gedaan om een sterke connectie tussen alle onderdelen te creëren. CUPRA’s onderscheidende designtaal komt terug in alle elementen, zowel uiterlijk als in het interieur.” 

Het revolutionaire interieur is gebaseerd op een nieuwe gelaagdheid van elementen, verdeeld over drie niveaus. De eerste is de ‘spine’, “de centrale ruggengraat die de andere elementen met elkaar verbindt en het dashboard draagt. Het genereert een sterke connectie met de overige niveaus, waardoor er één samenhangend geheel ontstaat”, aldus de designer.

download

Koper: de kleur van CUPRA 

“Het tweede element is de koperen blade, waarbij gebruik wordt gemaakt van onze merkkleur, een tint die cruciaal is in de Kleuren & Bekleding strategie van de CUPRA Tavascan, en die ons helpt de horizontale proporties in het interieur aan te zetten”, licht David toe. 

Het derde niveau is de bovenkant van het dashboard – “het zachte gedeelte, dat als een vleugel boven de andere niveaus zweeft.” Deze opstelling versterkt niet alleen de CUPRA-designstrategie waarin de bestuurder centraal staat, “het brengt ook balans in de interieurruimte, een belangrijk aspect voor de andere inzittenden”, besluit Jofré.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.