Leusden,
28
september
2023
|
12:04
Europe/Amsterdam

CUPRA Tavascan debuteert begin oktober op Nederlandse bodem

  • Exclusieve sneak preview van 4 t/m 8 oktober in de CUPRA City Garage Rotterdam
  • Eerste gelegenheid om kennis te maken met de nieuwe elektrische SUV-coupé van CUPRA
  • Electrifying performance: keuze uit 210 kW (286 pk) en 250 kW (340 pk), actieradius tot 547 kilometer*

Begin oktober zorgt CUPRA voor een primeur met een exclusieve sneak preview van de CUPRA Tavascan, in de CUPRA City Garage Rotterdam. Van 4 t/m 8 oktober is de nieuwe, 100% elektrische SUV-coupé van CUPRA – die volgend jaar leverbaar wordt – nu al in Nederland te ervaren.

Vijf dagen lang is de CUPRA Tavascan statisch te bewonderen in de CUPRA City Garage Rotterdam. Maar enkel voor de ‘happy few’ die zich tijdig inschrijven voor een eerste kennismaking tijdens een exclusieve sneak preview. Daarmee biedt CUPRA van 4 t/m 8 oktober aanstaande en vooruitlopend op de marktintroductie nu al een bijzondere gelegenheid om alle ins & outs van de Tavascan te ervaren. Geïnteresseerden kunnen zich nu inschrijven via deze pagina.

Sportiviteit en rijplezier

Na de Born is de Tavascan het tweede 100% elektrische model van CUPRA; een auto met een sterke persoonlijkheid die laat zien dat CUPRA de dingen anders doet. De nieuwe Tavascan staat op het MEB-platform en biedt keuze uit twee aandrijflijnen die zich beide onderscheiden door maximale sportiviteit en rijplezier. De uitvoering met 210 kW/286 pk sterke elektromotor heeft achterwielaandrijving. Het topmodel is de Tavascan VZ, met vierwielaandrijving dankzij aparte elektromotoren op de voor- en achteras. Het systeemvermogen van de VZ bedraagt 250 kW/340 pk. Samen met het hoge koppel van de elektromotoren (545 Nm achter, 134 Nm vóór) zorgt dat voor indrukwekkende prestaties. Zo vergt de sprint van 0-100 km/u slechts 5,6 seconden. 

CUPRA Mode

Mede dankzij de variabele verdeling van de aandrijfkracht en de mogelijkheid om via de CUPRA Mode een rijstand naar wens te kiezen - Range, Comfort, Performance, CUPRA, Individual en Traction (die laatste voor deze vierwielaangedreven versie) - biedt de Tavascan VZ de sportiviteit en het rijplezier die je van CUPRA mag verwachten.

Elke Tavascan krijgt een watergekoeld 77 kWh accupakket, goed voor een actieradius van maximaal 547 kilometer* voor de achterwielaangedreven versie (Tavascan VZ: 517 km*).

De CUPRA Tavascan wordt in 2024 leverbaar. Liefhebbers die zo lang niet kunnen wachten, kunnen zich nu inschrijven voor de exclusieve sneak preview in de CUPRA City Garage Rotterdam.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

* Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.