Leusden,
21
juli
2023
|
15:07
Europe/Amsterdam

CUPRA Tavascan: de waarde van emoties

Het Color&Trim-team van CUPRA heeft voor de Tavascan een innovatief design-concept toegepast. Francesca Sangalli, Head of Color&Trim Concept&Strategy bij CUPRA, legt uit.

“We lieten ons inspireren door andere disciplines buiten de automotive wereld, zoals mode en architectuur, die al gebruikmaken van parametrische technologie. We hebben met de CUPRA Tavascan een nieuwe zintuiglijke ervaring gecreëerd. Dit bereiken we door 3D-graphics op de oppervlakken aan te brengen met parametrische designs die het interieur in een lichtgewicht structuur veranderen. De middenconsole en het dashboard vormen samen een uniek ontwerp waarbij een gevoel van evoluerende beweging ontstaat, dat overeenkomt met het exterieurdesign.”

download

Het ontwerp krijgt op deze manier een perspectief waarin authenticiteit centraal staat. “Met ons parametrische design hebben we meer waarde aan de afwerkingspanelen kunnen toevoegen, omdat het niet langer nodig is ze te bekleden met een ander materiaal. Niet alleen een gedurfde en innovatieve aanpak, maar ook een duurzame, want hiermee verkleinen we immers ook onze voetafdruk”, zegt Francesca.

Deze nieuwe manier van aanpak wordt ook toegepast op zachte oppervlakken, zoals de stoelen met grafische en geperforeerde elementen die verfijning uitstralen. Samen met de kenmerkende CUPRA-kleur koper zorgt dit voor een opvallend interieur waarin alle elementen perfect met elkaar zijn verbonden.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.