Leusden,
21
november
2023
|
14:36
Europe/Amsterdam

CUPRA PANEL TALKS: achter de schermen bij dance-scene-fotografen Rutger Geerling en Tom Doms

  • Donderdag 7 december 20.00 uur - CUPRA City Garage Rotterdam

In de serie ‘CUPRA PANEL TALKS’ presenteert CUPRA in samenwerking met Spinnin' Records de eerste sessie met dance- en muziekfotografen Rutger Geerling en Tom Doms. Beiden zijn huisfotograaf op internationale festivals, kind aan huis op VIP-decks en in DJ booths en vliegen de wereld over in privéjets. Beiden delen ze ook het DNA met CUPRA: follow your impulse. Tijdens de CUPRA PANEL TALKS, op 7 december om 20.00 uur in de CUPRA City Garage Rotterdam, nemen Rutger en Tom muziek- en kunstliefhebbers plus (beginnende) festivalfotografen mee in de wereld van ‘te veel om te fotograferen, de druk van social media, vuurwerk, confetti en veel te weinig tijd’. 

Een kijkje achter de schermen van de grootste dance-events ter wereld, de green room, dansvloer, tot aan VIP-decks en DJ booths... op 7 december biedt CUPRA liefhebbers de kans om in gesprek te gaan met Rutger Geerling en Tom Doms. Tijdens deze panel talk vertellen de fotografen hoe ze in de dance-wereld zijn gerold en hun carrières een vlucht namen. Naast anekdotes en verhalen openbaren ze de tips & tricks en do's & don'ts van deze enerverende wereld. Daarnaast openen ze in de CUPRA City Garage Rotterdam een overzichtstentoonstelling van hun werk.

Rutger Geerling, the photographer also known as Rudgr.com 
Rutger Geerling won de Dutch Pop Media Award met zijn boek over twintig jaar dance-muziek: ‘This is my church’. Hij legt wereldwijd de grootste EDM-festivals en club gigs vast, zoals Tomorrowland en Ultra Music Festival, en werkt met top-DJ’s als Armin van Buuren, Hardwell, Dimitri Vegas & Like Mike, Fedde le Grand, W&W en Timmy Trumpet. Collega-fotografen beschouwen hem dan ook als de vaderfiguur van EDM-fotografie. Naast dance-muziek bouwde Rutger een indrukwekkende fotocarrière op in de wereld van reizen, extreme sporten, wintersporten en onderwaterfotografie. Veel van zijn foto’s zijn gepubliceerd in topmagazines als National Geographic.

Rutger over zijn pad: “Wat begon met voor de lol foto’s nemen tijdens een saaie Masterstudie, resulteerde in scubaduiken met haaien, snowboarders die mij op een haar na misten (en soms niet), fotograferen tussen een enthousiaste mensenmassa van 30.000 man of het beklimmen van actieve vulkanen met een blik op de verste uithoeken van de aarde. De keuze voor doen wat ik leuk vond in plaats van wat ik geleerd had, is de beste keuze geweest ooit. Zo haal ik het uiterste uit het leven.”

Tom Doms legt de wereld vast zoals ze is: wereldgroots, of juist heel klein maar fijn   
Tom Doms is sinds jaar en dag actief in de dance-scene. Wat begon als hobbyfotografie in de kroeg, mondde stapsgewijs uit in club uit in club, festival, helikopters en privéjets. In Miami, China, Georgië en Las Vegas. In EDC, Miami Music Week en Amsterdam Dance Event (sinds 2016 als vaste fotograaf). En artiesten als Sunnery James & Ryan Marciano, Sander van Doorn, Jay Hardway en, sinds 2015 voor Spinnin’ Records. Maar dat fotograferen in de lokale kroeg bleef leuk. Zo leuk, dat hij daarvoor een collectief oprichtte: ‘Wildschieters’, om jonge fotografen op te leiden, houvast te bieden én ervaring op te laten doen in de kroeg. Veel van de huidige eventfotografen begonnen zo hun carrière. 

Tom over zijn keuze voor het vak: “Waarom ik foto’s maak? Ik vind twee dingen heel gaaf: perfecte foto’s bij een merk of event schieten en de wereld vastleggen zoals ze is: vol energie, authentiek, bescheiden. Wereldgroots, of juist heel klein maar fijn. En het liefst een beetje abstract of vernieuwend.”

De CUPRA PANEL TALKS met Rutger Geerling en Tom Doms vindt plaats op 7 december vanaf 20.00u in de CUPRA City Garage Rotterdam. Inloop is vanaf 19.30 uur en aanmelden kan via https://dancephotography.pon.events/      
Download hier de Game Changers flyer.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.