Leusden,
05
september
2023
|
14:00
Europe/Amsterdam

CUPRA noteert beste resultaat ooit en richt pijlen op Noord-Amerika

  • CUPRA levert tot dusver 150.000 auto’s af in 2023, 60% meer dan vorig jaar
  • CUPRA goes USA: Noord-Amerika de volgende stap in wereldwijde groei 

Tijdens de presentatie van de spraakmakende CUPRA DarkRebel Showcar op de IAA in München, maakte CUPRA bekend dat het tot dusver in 2023 al meer dan 150.000 auto’s wereldwijd heeft afgeleverd. Daarmee noteert het merk een verkooptoename van 60% vergeleken met dezelfde periode vorig jaar en ontpopt CUPRA zich als één van de snelst groeiende merken in Europa. In een volgende stap in de wereldwijde expansiedrift heeft CUPRA zijn pijlen nu op de Noord-Amerikaanse markt gericht.

Dankzij het succes van CUPRA registreerde moederbedrijf SEAT S.A. een recordresultaat over de eerste helft van 2023. De onderneming realiseerde een operationele winst van 371 miljoen euro – 468 miljoen euro meer dan gedurende dezelfde periode vorig jaar. Deze positieve resultaten zijn te danken aan de aanhoudende populariteit van de CUPRA Formentor en de volledig elektrische CUPRA Born, waarvan de verkopen in 2023 zijn verdubbeld. Sinds CUPRA als zelfstandig merk is gestart heeft het al ruim 400.000 auto’s verkocht, waarvan alleen al een kwart in de eerste helft van dit jaar.

Let’s go USA!

Tijdens de IAA in München bevestigde CEO Wayne Griffiths dat CUPRA zich na de succesvolle lancering in Australië vorig jaar nu voorbereid op de volgende stap in de wereldwijde expansie van het merk. “We hebben de ambitie om echt een wereldmerk te worden”, verklaarde Griffiths. “Daarom maken we ons op voor de lancering van CUPRA in Noord-Amerika. Onze plannen pakken positief uit en ik ben ervan overtuigd dat we de juiste strategie hebben om van CUPRA ook een Amerikaans succesverhaal te maken.”

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.