Leusden,
10
augustus
2023
|
13:00
Europe/Amsterdam

CUPRA maakt plug-in hybride sportiviteit nog bereikbaarder

  • Alle CUPRA e-HYBRID-modellen € 2.000 in prijs verlaagd 
  • Leon e-HYBRID nu vanaf € 42.990*, Formentor e-HYBRID vanaf € 44.990* 
  • Sportieve luxe: DSG-automaat, Full LED-verlichting, multifunctioneel en verwarmbaar stuurwiel met schakelpaddels, Keyless Entry&Go en 12 inch navigatiedisplay
Samenvatting

CUPRA focust op rijplezier door elektrificatie. De CUPRA Leon 5-deurs, Leon Sportstourer en Formentor vervullen die belofte met een mix van sportiviteit en plug-in hybrideprestaties; prestaties die nu nog bereikbaarder worden. CUPRA heeft de prijzen van zijn e-HYBRID-modellen namelijk met € 2.000 verlaagd. Zo is de CUPRA Leon 5-deurs e-HYBRID er nu al vanaf € 42.990*. De nieuwe prijzen van de Leon Sportstourer e-HYBRID beginnen bij € 44.490* en die van de Formentor e-HYBRID bij € 44.990*.

De geëlektrificeerde aandrijflijn van de CUPRA Leon- en Formentor-modellen biedt specifieke voordelen. Het dynamische CUPRA-gevoel krijgt letterlijk een boost wanneer de elektromotor bijspringt voor extra krachtige acceleraties. Dankzij de lithium-ion accu is het ook mogelijk om flinke afstanden (tot wel 61 km** voor de Leon en tot 59 km** voor de Formentor) volledig elektrisch aangedreven af te leggen. Omdat de elektromotor samenwerkt met een krachtige en efficiënte 1.4 TSI benzinemotor is de totale actieradius ook voor lange trips ideaal. Bovendien zorgt die samenwerking tussen benzine- en elektromotor voor maximale efficiency, met een laag brandstofverbruik en lage CO2-uitstoot tot gevolg.

Vermogensvraag 

Zowel bij de Leon (Sportstourer)-modellen als de Formentor is er keuze uit twee vermogensversies van de plug-in hybride aandrijflijn. De Essential- en Business-uitvoeringen worden geleverd met de 150 kW/204 pk sterke variant. De VZ Performance-modellen en de VZ Copper Editions danken hun extra sportieve prestaties aan een systeemvermogen van 180 kW/245 pk. De razendsnel schakelende automatische DSG-transmissie met dubbele koppeling onderstreept het dynamische karakter van CUPRA’s e-HYBRID-range. Tegelijkertijd maakt hij het rijden nog comfortabeler. 

Sportieve luxe 

CUPRA combineert sportiviteit met veel luxe. Alle e-HYBRID-uitvoeringen van de Leon 5-deurs, Leon Sportstourer en Formentor beschikken standaard bijvoorbeeld over Full LED-verlichting, lichtmetalen velgen (18 of 19 inch), multifunctioneel en verwarmbaar stuurwiel met schakelpaddels, Keyless Entry&Go, Virtual Cockpit, een navigatiesysteem met een groot (30,48 cm touchdisplay), 3-zone automatische airconditioning, draadloze smartphonekoppeling (Android Auto en Apple CarPlay) en predictive adaptive cruise control. De Business- en VZ-modellen voegen daar nog meer luxe aan toe. 

Naast de vaste, overzichtelijke uitvoeringen heeft CUPRA de personalisatiemogelijkheden voor de Formentor tegelijkertijd verder uitgebreid, met bijvoorbeeld optioneel te bestellen interieurs inclusief kuipstoelen en de extra fraaie CUP-kuipstoelen, plus de keuze uit optionele 18 en 19 inch velgen.

Dankzij de prijsverlaging zijn de e-HYBRID-modellen van CUPRA aantrekkelijker dan ooit en bovendien zijn ze snel te rijden. Zo is de Leon 5-deurs 1.4 TSI e-HYBRID Essential er nu al vanaf € 42.990* met een netto bijtelling van € 284 per maand*** en de extra ruime en veelzijdige Leon Sportstourer vanaf € 44.490* (netto bijtelling van € 294 p/m***). De stijlvolle en praktische Formentor in Essential-uitvoering is er nu vanaf € 44.990* met een netto maandelijkse bijtelling van € 297***. 

Alle CUPRA e-HYBRID-modellen worden standaard geleverd met 4 jaar garantie. Een proefrit met CUPRA’s e-HYBRID-modellen is eenvoudig online te boeken op cupraofficial.nl/proefrit.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend. 

* Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld inclusief BTW en BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. Zie voor verkoopinformatie www.cupraofficial.nl. 

** Het genoemde aantal kilometers is de theoretische verwachte maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag. 

*** Fiscale bijtelling gebaseerd op een inkomstenbelastingpercentage van 36,93%.