Leusden,
16
februari
2024
|
12:20
Europe/Amsterdam

CUPRA maakt elektrisch rijden gemakkelijker met de CUPRA Charging Map

  • CUPRA Charging Map integreert meest recente laadinformatie in infotainmentsysteem van de auto
  • Gebruikers vinden direct dichtstbijzijnde laadpunt inclusief beschikbaarheid en gebruikersreviews
  • Gratis te downloaden via MyCUPRA app Store of direct in de auto via de In-car Store

CUPRA maakt rijden in een elektrische auto nog makkelijker met de introductie van de CUPRA Charging Map. De app toont alle beschikbare laadstations in de omgeving direct op het infotainmentdisplay van de CUPRA Born. De Charging Map wijst de weg naar ruim 620.000 laadstations en laadpunten in heel Europa.

CUPRA Born-rijders kunnen het in-car systeem gebruiken om het vinden van laadstations eenvoudiger en efficiënter te maken. Daarbij worden ook actuele informatie en feedback van klanten getoond. Deze info is direct toegankelijk via het infotainmentscherm van de auto. 

620.000 laadpunten

De CUPRA Charging Map maakt de laadinfrastructuur van 27 Europese landen toegankelijk en inzichtelijk via het scherm in de auto. Alle ruim 620.000 laadpunten maken deel uit van de CUPRA Charging Service. Door de introductie van de in-car app kunnen CUPRA Born-rijders een openbaar laadstation vinden in de buurt van de plek waar ze willen opladen, simpelweg door op de kaart te zoeken vanuit de auto. De CUPRA Charging Map levert gegevens aan het ingebouwde navigatiesysteem, zodat de bestuurder zijn of haar reis kan plannen en er direct rekening wordt gehouden met de laadpunten die nodig zijn om de bestemming te bereiken. 

De mogelijkheid om vooraf de beschikbaarheid van laadpunten en het dichtstbijzijnde of best beoordeelde laadstation te kunnen weergeven en er direct naartoe te navigeren, maakt van elektrisch rijden een nog eenvoudiger en stressvrije beleving dan het al was.

Gratis

Het downloaden van de Charging Map-app is eenvoudig en kan via een smartphone in de MyCUPRA app Store of rechtstreeks via het infotainmentsysteem van de auto in de In-car Store. De app is uiteraard volledig gratis te downloaden. Via de In-car Store kunnen gebruikers overigens ook de CUPRA Online Vehicle Maintenance App downloaden. Deze app is ontworpen om CUPRA-rijders te helpen hun auto correct te onderhouden en een direct contact met hun favoriete servicepartner te onderhouden.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.