Leusden,
21
juni
2023
|
09:47
Europe/Amsterdam

CUPRA Leon maakt electrifying performance nog bereikbaarder

  • Nieuwe CUPRA Leon e-HYBRID met 150 kW/204 pk: maximaal rijplezier en efficiency
  • e-HYBRID: de kracht en sportiviteit van een plug-in hybride 
  • Per direct bestelbaar als Essential en Business, vanaf € 44.990*
Samenvatting

CUPRA geeft de Leon-serie een nieuwe impuls: voortaan is zowel de 5-deurs hatchback als de Sportstourer er ook met een 150 kW/204 pk sterke e-HYBRID aandrijflijn, die het rijplezier van CUPRA combineert met maximale efficiency. De CUPRA Leon Essential en Business maken electrifying performance hiermee bereikbaarder dan ooit, vanaf € 44.990*.

De Leon is een vaste waarde in het CUPRA-gamma. Zowel de 5-deurs hatchback als de extra ruime Sportstourer straalt dynamiek uit met zijn sportieve lijnen en koperen accenten, afgewisseld met hightech features. In het interieur springen het digitale instrumentenpaneel en het touchscreen van het infotainmentsysteem in het oog. Sportstoelen met geïntegreerde hoofdsteunen en het sportstuur onderstrepen de sportieve aspiraties van de CUPRA Leon. 

De boost van elektrificatie

Ook binnen de Leon-range staat rijplezier door elektrificatie centraal. In de nieuwe Essential- en Business-modellen geeft een compacte elektromotor de efficiënte 1.4 TSI turbo-benzinemotor een fikse boost. Het systeemvermogen bedraagt liefst 150 kW/204 pk, waarmee de Leon in 7,5 seconden naar de 100 km/u accelereert. In combinatie met de razendsnel schakelende zestraps DSG-transmissie met dubbele koppeling leidt dat tot sportieve prestaties. Bovendien kan de CUPRA Leon e-HYBRID op een volle accu tot 61 kilometer** volledig elektrisch aangedreven rijden. Door het slimme samenspel van de 1.4 TSI turbo-benzinemotor en de elektromotor bedraagt de totale actieradius maximaal 714 kilometer**.

Bereikbaarder dan ooit

De nieuwe modellen met de 150 kW/204 pk sterke e-HYBRID aandrijflijn krijgen standaard veel luxe mee. Wie gaat voor de Essential mag al rekenen op bijvoorbeeld 18 inch lichtmetalen velgen, navigatie met 12 inch touchscreen, draadloze smartphone-koppeling (Android Auto en Apple CarPlay), predictive adaptive cruise control, parkeersensoren achter, lichtassistent en keyless entry&go. De Business doet er nog een flinke schep bovenop met verwarmde stoelen, automatische inparkeerhulp, een achteruitrijcamera, draadloze oplaadmogelijkheid voor smartphones, uitstapwaarschuwing en alarm. De nieuwe CUPRA Leon e-HYBRID Essential is leverbaar vanaf € 44.990*, de Business is er vanaf € 47.990*. De meerprijs voor de Sportstourer bedraagt € 1.500.

De nog sportievere 180 kW/245 pk sterke CUPRA Leon e-HYBRID is er voortaan als VZ Performance en VZ Copper Edition.

De nieuwe uitvoeringen van de CUPRA Leon zijn hier (5-deurs) en hier (Sportstourer) te configureren.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

*  Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld inclusief BTW en BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. Zie voor verkoopinformatie www.cupraofficial.nl.

** Het genoemde aantal kilometers is de theoretische verwachte maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.