30
juli
2019
|
13:33
Europe/Amsterdam

CUPRA en Bela slaan ultieme slag

CUPRA en Bela slaan ultieme slag

  • Fernando Belasteguín, wereldkampioen padel, heeft nieuwe topprestatie geleverd
  • 36 meter hoogte, een doel van 70x50 centimeter
  • CUPRA Ateca ultieme partner voor sportlegende

Fernando Belasteguín, beter bekend als "Bela”, kan een nieuwe overwinning op z’n lange lijst zetten. De uitdaging: vanaf de achtste verdieping van een gebouw in de haven van Barcelona een bal precies in het open dak van de CUPRA Ateca slaan. He did it!

De af te leggen hoogste was 36 meter en de opening van het dak slechts 70x50 centimeter. Deze uitdaging vereiste de allerhoogste precisie en concentratie van Bela, al 16 jaar lang de onverslagen padel-wereldkampioen. Hij staat bekend om zijn fenomenale lob, maar juist die slag kon hij nu niet hanteren. "Ik moest de bal slaan op een manier zoals ik het nog nooit eerder heb gedaan", stelt hij. “Zo dicht bij de zee en vanaf deze hoogte, kan een plotselinge windvlaag zelfs de meest nauwkeurige slag de mist in doen gaan, omdat de bal slechts 56 gram weegt. Het was een prachtige ervaring om op deze uitdaging van CUPRA in te gaan. Ik ben benieuwd wat ze nog meer voor me in petto hebben”.

Een nieuwe uitdaging gaat zonder twijfel komen, want CUPRA werkt samen met de World Padel Tour als officiële internationale sponsor in 2019, en voor alle WPT wedstrijden in 2020 en 2021.

Een Tie-Break tussen twee kampioenen in precisie

BELA: Op z'n 22ste de jongste wereldkampioen in de geschiedenis van de padelsport
CUPRA ATECA: Het eerste model van CUPRA

BELA: 16 voudig wereldkampioen 
CUPRA ATECA: Zes verschillende modi om te genieten van z'n power

BELA: 5 wereldkampioenschappen
CUPRA ATECA: 300pk vermogen

BELA: 10 zilveren medailles 
CUPRA ATECA: Full LED koplampen