Leusden,
24
april
2023
|
16:50
Europe/Amsterdam

CUPRA DarkRebel: een virtuele concept car bomvol CUPRA-DNA

  • CUPRA DarkRebel: de ultieme expressie van CUPRA’s designvisie
  • Hyper Configurator-gebruikers beïnvloeden uiteindelijke design van ‘fysieke’ CUPRA DarkRebel
Samenvatting

CUPRA verlegt de grenzen van autodesign met de onthulling van de CUPRA DarkRebel, een compleet nieuwe, virtuele sportwagen. De CUPRA DarkRebel ademt performance en emotie en is de eerste showauto die zijn wereldpremière beleefde in Metahype, CUPRA’s eigen wereld binnen de metaverse. De DarkRebel is de nieuwe frontrunner van CUPRA’s design-DNA. Afgelopen vrijdag verraste hij de wereld tijdens CUPRA’s Exponential Impulse-event in Berlijn, waar ook de productieversie van de Tavascan zijn wereldprimeur beleefde.

“Vijf jaar lang hebben we aan het merk CUPRA gebouwd, in het licht van de realistische wereld. Nu is het tijd om aan onze toekomst te gaan denken. Onze volgende droom. De CUPRA DarkRebel is dé ultieme expressie van onze CUPRA-visie”, verklaarde Wayne Griffiths, CEO van CUPRA, tijdens het Exponential Impulse-event in Berlijn.

Ongefilterd CUPRA-DNA

De CUPRA DarkRebel wordt gekenmerkt door zijn scherpe lijnen en de sportieve proporties van een sportwagen, verpakt in een shooting break-design. De showcar heeft een radicale en scherpe voorkant, met een eindeloos lange, pijlvormige motorkap die een maximaal gevoel van snelheid creëert. Het compartiment daarentegen is naar achteren gepositioneerd, wat resulteert in aantrekkelijke proporties. De driehoekige lichtsignatuur – het nieuwe iconische lichtontwerp van CUPRA – springt naar voren uit het design van het front en brengt de auto echt tot leven. 

De CUPRA DarkRebel is ‘driver focused’, met een radicaal interieur voorzien van een asymmetrische, centrale ‘Spine’ als structurele kern van de auto. Eyecatchers zijn de sportieve kuipstoelen en het progressieve videogame-look stuurwiel. 

Hyper Configurator

Gelijktijdig met de lancering van de spectaculaire DarkRebel heeft CUPRA een virtueel lab gecreëerd: de zogenaamde Hyper Configurator. Daar kunnen gebruikers hun creativiteit volledig de vrije loop laten, zonder de beperkingen van de fysieke haalbaarheid van hun designs in de reële wereld. In de Hyper Configurator kunnen gebruikers experimenteren met niet eerder vertoonde kleuren, materialen en afwerkingen. CUPRA’s Hyper Configurator biedt de tools om het ongebruikelijke te verwezenlijken, waardoor iedereen zijn of haar eigen versie van de showcar kan creëren. Op die manier helpen gebruikers mee het uiteindelijke design te beïnvloeden van een fysiek model dat in de nabije toekomst wordt gepresenteerd. 

De Hyper Configurator maakt het mogelijk om specifieke elementen van de auto - zoals kleuren, graphics en effecten - te veranderen. Gebruikers kunnen daarbij kiezen uit drie omgevingen: ‘Exponential square’, ‘Exponential cube’ en ‘Exponential infinite’, waarbinnen ze de showauto volledig kunnen aanpassen om zo hun eigen, persoonlijke CUPRA DarkRebel te creëren:

-Exponential square: geïnspireerd door natuurlijke elementen als mineralen en stenen zijn de ruwe texturen en aardse kleuren van CUPRA hier door de gebruiker te ervaren.
-Exponential cube: hier krijg je een zwak voor de autosport. Er kan worden geëxperimenteerd met neon, algoritmische bewegingen, parametrische geometrieën en fluorescerend licht. Strak en levendig, orthogonaal en vloeiend tegelijk.
-Exponential infinite: het hoogste niveau van exponentialiteit verbreekt de verbinding met de realiteit en omarmt een dromerig, buitenaards en surrealistisch universum zonder de beperkingen van de fysieke wereld. De omgeving en materiaalkeuzes worden gedomineerd door een etherisch gevoel dat een volledig gerealiseerde metaverse creëert.

Bij het afronden van de configuratie kunnen gebruikers een video van hun unieke creatie delen. Met dit ‘one-off’ design en zijn hoogwaardige technologie is de DarkRebel op alle fronten een onderscheidende sportwagen die een duidelijk statement maakt.

Binnenkort laat ook de fysieke versie van de CUPRA DarkRebel showauto zich zien, waarbij het definitieve uiterlijk van de auto wordt bepaald door de ingezonden configuraties van gebruikers.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.