Leusden,
21
december
2023
|
10:43
Europe/Amsterdam

CUPRA Born knalt het nieuwe jaar in met aantrekkelijke prijsverlaging

  • Nu al leverbaar vanaf € 36.940* en inclusief SEPP-subsidie zelfs vanaf € 33.990* of € 438*** per maand via CUPRA Private Lease
  • Born Essential en Born Business nog luxer en krachtiger, zelfs Born Performance nu te rijden inclusief SEPP-subsidie 
  • Extra sterke 170 kW/231 pk elektromotor nu ook voor de Born Essential en Born Business
  • Goed voornemen voor 2024: Born zakelijk te rijden vanaf € 187**** netto bijtelling

De CUPRA Born luidt het nieuwe jaar 2024 op gepaste wijze in met vuurwerk. Dankzij een prijsverlaging is het elektrisch aangedreven succesnummer er nu al vanaf € 36.940*. Inclusief SEPP-subsidie is hij voor particulieren zelfs al te rijden vanaf € 33.990* of € 438 per maand via CUPRA Private Lease. Knallend het jaar uit betekent ook nog meer luxe en een elektromotor met extra power (170 kW/231 pk) die nu ook voor de Born Essential en Born Business standaard is. 

Voor 2024 ziet het Born-gamma er net even anders uit. De Born Impulse met 150 kW/204 pk sterke elektromotor en 58 kWh accupakket (range tot 425 km**) trapt af met veel luxe en sportiviteit, en een nieuwe, verlaagde prijs vanaf € 36.940*. Gebruikmakend van de SEPP-subsidie van € 2.950 is hij voor particulieren zelfs al te rijden vanaf € 33.990*. De scherpe vanafprijs en de SEPP-subsidie maken ook private leasen nog aantrekkelijker, waarmee de Born er al is vanaf € 438*** per maand. Zakelijk een Born rijden kan al vanaf € 187**** netto bijtelling per maand. 

Nog meer CUPRA power

Afgezien van de Impulse krijgen alle CUPRA Born-modellen voortaan standaard de electrifying performance van de extra krachtige 170 kW/231 pk elektromotor. Die elektromotor wordt standaard geleverd in combinatie met het 58 kWh-accupakket, dat goed is voor een range tot wel 421 kilometer**. De Born Business en Born Performance zijn er optioneel met het 77 kWh-accupakket, voor een actieradius tot zelfs 550 kilometer**. 

In essentie héél compleet

De Born Essential en Born Business profiteren ook van een nog completere uitrusting. Zo heeft de Born Essential, die leverbaar is vanaf € 38.990* (€ 36.040* met SEPP-subsidie), alle features van de Impulse plus 19 inch lichtmetalen velgen, keyless entry, stoelverwarming, verlichte portiergrepen, de CUPRA-knop en de rijmodusknop op het stuur plus een draadloze oplaadmogelijkheid voor telefoons. 

Born Business: knaller voor de zakelijke rijder

De Born Business is een echte ‘wannahave’ voor de zakelijke rijder. Hij is er vanaf € 39.990*. Voor een meerprijs van maar € 1.000 ten opzichte van de Born Essential biedt hij veel extra’s, zoals een navigatiesysteem met 30,48 cm touchscreen, een achteruitrijcamera en een alarmsysteem. Ook predictive adaptive cruise control, grootlichtassistent, verkeersbordenherkenning en Pre-Crash zijn dan aan boord. De Born Business heeft een fiscale waarde van € 38.885*. Dat betekent dat hij te rijden is voor een netto bijtelling vanaf € 208**** per maand. De Born Business met 77 kWh accupakket is er vanaf € 46.990*.

CUPRA Performance nu ook met SEPP-subsidie

Door zijn sterk aangescherpte prijs (nu vanaf € 45.990*) komt de CUPRA Born Performance voor particulieren voor het eerst ook in aanmerking voor de SEPP-subsidie. Na aftrek van de SEPP-ondersteuning is hij te rijden vanaf € 43.040*. De standaarduitrusting is heel compleet, met onder meer elektrisch verstelbare stoelen voorin, inclusief massagefunctie, Dinamica Granite Grey bekleding (suede look), adaptieve schokdempers, extra brede 20 inch lichtmetalen velgen, 360 graden camera, dodehoeksensor, Trained Park Assist en het BeatsAudio systeem met tien speakers en 395W-versterker.

De Born Copper Edition heeft werkelijk alles aan boord. Naast de luxe van de Born Performance biedt hij specifieke 20 inch lichtmetalen velgen, een panoramisch glazen dak, een geluidsisolerende voorruit en een augmented reality head-up display. In combinatie met zijn aangescherpte vanafprijs van € 48.990* is ook deze Born aantrekkelijker dan ooit.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

* Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld inclusief BTW en BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. Zie voor verkoopinformatie cupraofficial.nl 

** Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.

*** CUPRA Private Lease wordt onder de voorwaarden van het Keurmerk Private Lease aangeboden door Volkswagen Pon Financial Services B.V. Getoonde tarieven zijn o.b.v. Private Lease inclusief btw, bij 60 maanden, 10.000 km per jaar, € 500 eigen risico en regio Utrecht. Tarieven kunnen per regio afwijken in verband met provinciale opcenten. Brandstof is niet inbegrepen. Na jaar 1 bedraagt de tussentijdse opzegvergoeding maximaal 40% van de resterende leasetermijnen. Toetsing en registratie bij BKR te Tiel.

**** Fiscale bijtelling gebaseerd op een inkomstenbelastingpercentage van 36,97%.