Leusden,
05
oktober
2021
|
11:17
Europe/Amsterdam

CUPRA Born: electrifying performance

  • Perfecte mix van elektrificatie en performance voor een sportieve rijbeleving
  • Keuze uit twee elektromotoren, drie accupakketten en e-Boost Performance pakket
  • Maximaal rijbereik van ca. 540 km* (met 77 kWh accupakket); 0-100 km/ in 6,6 seconden

CUPRA schudt de compacte middenklasse op met de introductie van de sportieve, elektrische CUPRA Born. Met een nadrukkelijk sportief design en ‘electrifying performance’ voor autoliefhebbers daagt de Born de gevestigde orde uit en neemt hij in deze klasse een unieke positie in.

De Born markeert een compleet nieuw tijdperk voor CUPRA, en is na de Leon e-Hybrid, Leon Sportstourer e-Hybrid en Formentor e-Hybrid plug-in hybridemodellen de eerste 100% elektrische CUPRA. Bovendien is de Born de eerste CUPRA die wordt geleverd met een netto CO2-neutrale balans. Daarbij wordt energie uit hernieuwbare bronnen gebruikt in de toeleveringsketen en wordt de resterende uitstoot gecompenseerd met milieu- en projectinvesteringen die zijn gecertificeerd volgens de hoogste normen.

Geavanceerde elektrische aandrijflijnen

Voor instante performance en een emotionele rijbeleving voorziet CUPRA de Born van geavanceerde aandrijftechnologie. Daarbij is er op termijn keuze uit twee elektromotoren - 110 kW/150 pk of 150 kW/204 pk - die de achterwielen aandrijven, en drie accupakketten: 45 kWh, 58 kWh en 77 kWh. Deze laatste is goed voor een rijbereik tot zo’n 540 km* en kan vanaf volgend jaar net als de 58 kWh-versie gecombineerd worden met het optionele e-Boost Performance pakket, dat het maximumvermogen naar zelfs 170 kW/231 pk tilt, voor een nóg sportievere rijbeleving.

 

Echte rijdersauto

De CUPRA Born is een echte rijdersauto en dankt zijn electrifying performance mede aan het exclusief voor CUPRA ontwikkelde, instelbare Dynamic Chassis Control sportonderstel met de speciale ESC Sport rijstand.

Uitgesproken dynamisch design

Uiterlijk worden de sportieve prestaties van de Born versterkt door een uitgesproken dynamisch design. Het scherp getekende shark-nose front met geavanceerde LED lichtunits weerspiegelt de dynamische inborst van de Born en straalt kracht en vastberadenheid uit. Eigenschappen die mede dankzij opvallende, voor CUPRA kenmerkende koperaccenten ook in andere elementen van het design terugkomen.

Diezelfde dynamische styling zie je ook in het hoogwaardige interieur van de Born. De focus ligt daar nadrukkelijk op de bestuurder, zoals je van CUPRA mag verwachten. Stijl, sportiviteit en comfort voor alle inzittenden worden hier op subtiele wijze gecombineerd met een duurzame twist. Zo zijn de standaard kuipstoelen bekleed met SEAQUAL® Yarn stof, vervaardigd uit gerecycled, uit zee afgevangen plastic, en ook de optionele kuipstoelen zijn voorzien van bekleding uit gerecycled materiaal: Dinamica®.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.