Leusden,
28
september
2022
|
12:56
Europe/Amsterdam

100% score voor CUPRA met merken- en rijderstitel in FIA ETCR World Cup 2022

  • CUPRA verdedigt met succes FIA ETCR-merkentitel en wint de elektrische raceserie voor tweede jaar op rij
  • CUPRA EKS-rijder Adrien Tambay bekroont eerste seizoen met ETCR-rijderstitel
  • CUPRA EKS-coureurs op de eerste drie plaatsen in het rijderskampioenschap met uitttredend kampioen Mattias Ekström als tweede en Tom Blomqvist als derde
  • CUPRA e-Racer voor het tweede jaar op rij snelste en meest betrouwbare auto in ETCR

Het team CUPRA EKS heeft met succes zijn beide kampioenstitels in de FIA ETCR eTouring Car World Cup verdedigd. Voor het tweede jaar op rij ging de merkentitel naar CUPRA, terwijl Adrien Tambay als coureur van het team in zijn eerste seizoen in de serie de rijderstitel won.

Tambay voerde voorafgaand aan het laatste evenement van het seizoen op de Sachsenring in Duitsland de tussenstand aan en won zijn Pool Furious Quarter, de halve finale en de DHL SuperFinal, waarmee hij zijn totale aantal punten vergrootte tot 535. Daarmee won Tambay zijn eerste FIA-wereldtitel en werd hij gekroond tot ETCR King of the Season.

Uittredend ETCR-kampioen Mattias Ekström streed het hele weekeinde voluit, maar moest ondanks wederom een ijzersterk optreden in Duitsland genoegen nemen met de tweede plaats in de eindstand, slechts 47 punten achter teamgenoot Tambay. Tom Blomqvist reed zijn eerste seizoen in de volledig elektrische ETCR-serie. Op de Duitse Sachsenring bleef hij ongeslagen in zijn Pool Fast met overwinningen in de Quarter, Semi-Final en DHL SuperFinal. Dankzij een betere kwalificatietijd versloeg hij ook Tambay in de strijd om de titel van King of the Weekend. Daarmee sloot Blomqvist het seizoen als derde in de eindstand van het rijderskampioenschap af. Jordi Gené werd negende in het rijderskampioenschap en de punten die hij in de loop van het seizoen scoorde hielpen CUPRA bij het binnenhalen van de ETCR-merkentitel.

 

 

Daarmee komt er een einde aan het FIA ETCR-seizoen, waarin CUPRA EKS op wedstrijdniveau opnieuw onverslaanbaar bleek en andermaal heeft laten zien hoe snel en betrouwbaar de CUPRA e-Racer is. CUPRA-coureurs werden in vier van de zes evenementen gekroond tot King of the Weekend: Tambay in Hongarije, Ekström in Frankrijk en Spanje en Blomqvist in Duitsland, en in alle zes de races eindigden er tenminste twee CUPRA-rijders op het podium. Dankzij een geweldige teamprestatie heeft CUPRA EKS in totaal 1076 punten binnengehaald en daarmee met een voorsprong van 330 punten de merkentitel gewonnen. “Het kampioenschap in de FIA ETCR is voor mij de eerste grote titel en ik dank de hele CUPRA-familie voor het ongelooflijke werk dat iedereen het hele jaar lang verricht heeft”, aldus Tambay.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.