01
maart
2018
|
14:13
Europe/Amsterdam

Vijf essenties van het CUPRA-design

Vijf essenties van het CUPRA-design

  • Moed, durf en vastberadenheid inspireren het ontwerp van het CUPRA-logo
  • Nieuwe tinten en natuurlijke materialen versterken de persoonlijkheid van het nieuwe CUPRA-merk

Op welke manier kan een kleur, een textuur of een symbool de persoonlijkheid van een nieuw merk versterken? Dat is de taak van ontwerpers in de auto-industrie. “De nieuwe CUPRA Ateca is verfijnd, gedurfd en stijlvol,” zegt Tony Gallardo, Hoofd Design bij SEAT, verwijzend naar het eerste model van het nieuwe CUPRA-merk. Hij formuleert vijf van de belangrijkste aspecten die de essentie bepalen.

Een perfect symmetrisch logo

Om het CUPRA-merk te versterken, was een krachtig logo-ontwerp essentieel: twee overlappende, symmetrische 'C's. “Het gaat veel verder dan een eenvoudig logo. Het is een symbool dat het gevoel bij een groep te horen symboliseert, de CUPRA-groep,” zegt Jordi Font, Hoofd Color & Trim bij SEAT. “Het ontwerp van de omgekeerde driehoek is gemodelleerd naar de houding van tribale beschavingen, naar hun moed en durf.”

Speciaal ontworpen tinten

"We hebben gezocht naar kleuren die de verfijning van deze modellen accentueren,” legt Font uit. Zijn team heeft onderzoek verricht naar de juiste tint voor de wielen, buitenspiegels en een deel van de binnenbekleding die kenmerkend zijn voor de nieuwe modellen van het merk. Het eindresultaat? “De Cup Copper-kleur, een tint die perfect past bij het verfijnde karakter van het model.” De andere tint die het merk bepaalt, is Petrol Blue. Dat is een mix van cyaan en zwart die volgens Font de persoonlijkheid van de modellen benadrukt.

Natuurlijke texturen

“Natuurlijke texturen die de kleuren versterken, het formuleren van kleuren is een terugkeer naar de natuur,” legt Font uit. “Om de volledige diepte te tonen, werd het nieuwe kleurenpalet geïnspireerd op natuurlijke materialen met verschillende texturen, zoals koper of graniet.”

Iconische eerste CUPRA

De CUPRA Ateca heeft volgens Gallardo een sportief robuuste uitstraling die in overeenstemming is met deze unieke 221 kW/300 pk sterke SUV. Dit komt tot uiting in elementen als het opnieuw ontworpen stuurwiel of de dubbele uitlaatpijp, die het sportieve silhouet van deze versie van de Ateca verhoogt.”

Details

Voortbouwend op de sportieve CUPRA-ingrediënten, zijn sommige elementen aangepast om het niveau van verfijning nog verder te verhogen. “Subtiele veranderingen, bijvoorbeeld aan de grille en de dorpels, geven de auto een combinatie van stijl en kracht,” zegt Gallardo. “Ze geven het karakter weer van de CUPRA Ateca, het eerste model van het nieuw gecreëerde merk dat staat voor moed, passie, instinct en vastberadenheid.”

download

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.