Leusden,
07
juli
2022
|
11:00
Europe/Amsterdam

Remy Bonjasky nieuwe CUPRA-ambassadeur als dé belichaming van ‘unstoppable impulse’

  • CUPRA en ‘The Flying Gentleman’ samen in de ring

Grote doorbraken en persoonlijke records komen vaak voort uit een impuls; een onbedwingbare behoefte om gehoor te geven aan een opwelling. Niet voor niks heeft CUPRA drievoudig K-1 World Grand Prix kampioen zwaargewicht Remy Bonjasky aan zich verbonden als Nederlandse ambassadeur. Als er iemand is die impulsen inzet als katalysator voor vooruitgang, dan is hij het. 

 De CUPRA Tribe bestaat uit mensen met een onconventionele mindset en het uitbreiden van deze Tribe met gelijkgestemden kent geen grenzen. Ook Remy Bonjasky staat bekend om zijn onconventionele mindset, waarbij hij performance altijd heeft gecombineerd met een passie voor stijl, design en storytelling. Remy - ook wel bekend als The Flying Gentleman - is een scherp en verfijnd individu dat altijd al verder ging dan wat er van hem verwacht werd als vechter. Deze visie maakt hem tegenwoordig tot een unieke en succesvolle ondernemer met een breed scala aan interesses, waaronder auto's.

Motivator

Net als CUPRA kent Remy die onbedwingbare impuls om zichzelf en anderen te helpen vooruitgang te boeken. Voorheen als atleet die hoge prestaties neerzette, vandaag-de-dag als coach, inspirator en motivator voor de nieuwe generatie. Dit door jongeren te leren hoe ze kunnen vertrouwen op hun instinct, om zo verder te komen met sporten of in het leven. CUPRA Nederland is dan ook enorm blij om hem als officiële Nederlandse CUPRA Tribe Member te verwelkomen.

“De inzichten, kennis en ervaring die ik heb opgedaan als professioneel atleet gebruik ik vandaag de dag om jongeren om mij heen te inspireren bij het vinden van hun eigen impulsen, om zo de doelen te bereiken die ze voor ogen hebben,” aldus Remy Bonjasky. “Ik vind het fantastisch om hierin samen te werken met CUPRA, dat dezelfde denkwijze hanteert als ik; een merk dat zichzelf graag uitdaagt, net als zijn klanten en de elektrische-auto-industrie, om zo de prestaties van elektrisch rijden te verbeteren.”

Tijdens het partnership trekken Remy en CUPRA gezamenlijk op om te onderzoeken hoe zij én hun communities hun weg volgen voorbij de status quo. Weten wat je te wachten staat? Bekijk de aankondigingsvideo voor een eerste indruk en volg op de socials van Remy en CUPRA van dichtbij hoe deze reis zich verder ontvouwt. 

Over CUPRA

CUPRA is een nieuw avontuur gestart in Nederland. Het sportieve Spaanse automerk focust met plug-in hybride en volledig elektrisch aangedreven auto’s op krachtige, geëlektrificeerde prestaties en rijplezier. Daarmee is CUPRA een merk voor autoliefhebbers die bovendien veel waarde hechten aan design uit Barcelona. De oriëntatie en aanschaf van een nieuwe CUPRA verloopt in Nederland geheel online via www.cupraofficial.nl, ondersteund door enkele CUPRA Garages waar de modellen en het merk ook fysiek te beleven zijn. Meer weten over CUPRA? Klik hier.

Over Remy Bonjasky

Remy werd in 1976 geboren in Paramaribo, Suriname. Op vijfjarige leeftijd stak hij met zijn familie de oceaan over om een leven te beginnen in Nederland. Zijn liefde voor sport begon bij het voetbal, met als droom profvoetballer te worden. Die droom moest hij op zijn zestiende opgeven vanwege een beenblessure. Dankzij een klasgenoot vond hij een nieuwe passie: kickboksen. Al na zes maanden was hij klaar voor zijn eerste wedstrijd, en won. Het was de start van een succesvolle wereldwijde carrière.

Tot zijn 25e werkte Remy als netwerkoperator bij een groot internetbedrijf. Het werd steeds moeilijker om zijn kickbokscarrière te combineren met zijn werk. Totdat een goede vriend een voorstel deed dat hij niet kon weigeren. Zijn exacte woorden waren: “Remy, als je ervoor kiest om K-1 te doen en je 100% geeft, zal ik je sponsoren en zal ik ervoor zorgen dat jij je talent kunt ontwikkelen door zoveel mogelijk te trainen.” 

Hij trainde in die tijd bij Mejiro Gym en door zijn gesprongen-knietechniek kreeg Bonjasky al snel de bijnaam The Flying Gentleman. Slechts anderhalf jaar nadat hij een professionele kickbokser was geworden, won hij het K-1 World Grand Prix in Japan ten overstaan van 70.000 toeschouwers. Een droom die uitkwam. In 2004 won Bonjasky voor de tweede maal de  K-1 -wereldtitel, in 2008 gevolgd door een derde.

Vandaag-de-dag is het Remy’s missie om anderen te inspireren het beste uit zichzelf te halen met zijn Bonjasky Academy, clinics, motivatie speeches en zijn kinderboek dat in oktober gelanceerd wordt. Want waar kun je beter beginnen dan bij de jeugd? Daarnaast heeft Remy zijn eigen column en podcast bij AD Sport en presenteert hij regelmatig bij Glory en Viaplay als analist.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.