Leusden,
25
maart
2021
|
12:35
Europe/Amsterdam

FC Barcelona-spits Ansu Fati tekent bij CUPRA

  • Fati volgt voorbeeld Barça-doelman Marc ter Stegen en versterkt CUPRA als ambassadeur
  • Jonge sterspeler stapt samen met CUPRA het elektrische tijdperk in

CUPRA heeft FC Barcelona-spits Ansu Fati aangetrokken als nieuwe ambassadeur voor het merk. Het jonge talent gaat CUPRA helpen de internationale bekendheid van het merk verder te vergroten en is na doelman Marc ter Stegen de tweede speler van FC Barcelona die als merkambassadeur bij CUPRA tekent. Eerder dit jaar vonden Ansu Fati en CUPRA elkaar ook al, toen de spits een hoofdrol vervulde in CUPRA’s ‘Going Forward’ commercial, waarin Fati een boodschap van optimisme voor 2021 uitte.

Als jongste speler ooit die een goal scoorde in de UEFA Champions League bezocht Fati deze week het hoofdkantoor van CUPRA in Barcelona waar hij kennismaakte met CUPRA President Wayne Griffiths en Jorge Diez, de nieuwe Design Director van het merk. “Bij CUPRA kunnen we ons sterk identificeren met Ansu’s carrière: een jongeman van bescheiden afkomst die vecht voor zijn dromen en die vanuit Barcelona nieuwe generaties inspireert met lef en ambitie. Ansu wil een verschil maken en een bijdrage leveren aan de maatschappij. Daaom gaat hij deel uitmaken van een groep jonge mensen waarmee CUPRA zijn entree wil maken in het tijdperk van elektrificatie,” verklaarde Wayne Griffiths na zijn ontmoeting met de speler van FC Barcelona.

 

Een jonge ster voor een nieuw tijdperk

Ook de jonge Barça-spits is erg verheugd over de samenwerking met CURA. “Ik voel me nauw verwant met een jong, dynamisch en sportief merk als CUPRA, dat onconventioneel is, met een eigen, stimulerende stijl. De high-performance visie van het merk past naadloos bij mijn carrière als voetballer, dus onze samenwerking zou niet succesvoller kunnen beginnen. Ik kijk er naar uit om actief betrokken te zijn bij de toekomstige projecten van CUPRA en mezelf binnenkort ook CUPRA-rijder te kunnen noemen.”

Ansu Fati maakte tijdens zijn bezoek aan het hoofdkantoor van CUPRA direct gebruik van de gelegenheid om zijn eigen CUPRA Formentor te configureren. Net zoals zijn 19 teamgenoten recent hun auto’s al samenstelden en tot in detail personaliseerden.

Begin dit jaar werkten Ansu Fati en CUPRA ook al kortstondig samen voor de aftrap van de campagne ‘Going Forward’. De jonge sterspeler van FC Barcelona vervulde toen een hoofdrol in een commercial waarin hij zijn wensen voor 2021 onder woorden bracht: “Laat het leven terugkomen in de parken en restaurants; laat spelers terugkeren op de velden en laat toeschouwers en liefhebbers weer terecht kunnen in de stadions, bioscopen en theaters.”