Leusden,
13
februari
2020
|
10:01
Europe/Amsterdam

FC Barcelona-goalie Marc ter Stegen versterkt CUPRA-team

  • Doelman FC Barcelona wordt wereldwijd merkambassadeur voor CUPRA
  • Ter Stegen gaat één van de 1.999 CUPRA Ateca Limited Edition-exemplaren rijden
  • Partnership valt samen met wereldpremière CUPRA Leon-serie en opening nieuw CUPRA-hoofdkantoor

De Duitse voetballer Marc ter Stegen wordt de nieuwe merkambassadeur van CUPRA. Ter Stegen, die door kenners tot de beste keepers ter wereld wordt gerekend, gaat het Spaanse performancemerk wereldwijd promoten. Eerder al werd CUPRA de officiële auto- en mobiliteitspartner van FC Barcelona. Het succesvolle merk versterkt dit partnership nu door samen te werken met één van de meest prominente spelers van de Spaanse voetbalclub.

Marc ter Stegen (27) heeft al een indrukwekkende voetbalcarrière achter de rug. De voetbalprof heeft de afgelopen vijf jaar maar liefst 14 prijzen gewonnen, waaronder een UEFA Champions League (2015) en vier Spaanse landstitels. Ter Stegen speelde daarnaast 24 wedstrijden voor het Duitse nationale team. Hij wordt op 20 februari officieel als merkambassadeur aangesteld tijdens de wereldpremière van de nieuwe CUPRA Leon-serie. Het event markeert ook de opening van de CUPRA Garage, het nieuwe hoofdkantoor van CUPRA.

Als onderdeel van dit langdurige partnership gaat Marc ter Stegen in één van de 1.999 exemplaren van de CUPRA Ateca Limited Edition rijden. Met deze high-performance SUV herdefinieert CUPRA het begrip ‘sportiviteit’. De gelimiteerde uitvoering heeft exclusieve, nieuw ontworpen koperkleurige 20 inch velgen. Carbon Copper koolstofvezelaccenten versterken z’n sportieve looks en zorgen voor verbeterde aerodynamische prestaties.

De 2,0-liter viercilinder TSI-benzinemotor met directe injectie levert 300 pk en 400 Nm koppel. De TSI-krachtbron is in de Ateca Limited Edition standaard gekoppeld aan een 7-traps DSG-transmissie met dubbele koppeling en 4Drive vierwielaandrijving. De krachtbron mondt uit in een Akrapovic uitlaatsysteem. Progressieve besturing maakt eveneens deel uit van de uitgebreide uitrusting.

CUPRA Garage

Naast de opening van de CUPRA Garage – CUPRA’s nieuwe hoofdkantoor – is op 20 februari ook de presentatie van de CUPRA Leon-range een mijlpaal in de nog jonge geschiedenis van het merk. CUPRA onthult die dag de CUPRA Leon hatchback en Sportstourer, plus de CUPRA Leon Competición en CUPRA e-Racer raceauto’s. 

De CUPRA Garage bevindt zich naast het hoofdkantoor van SEAT nabij Barcelona. Het is een multifunctioneel gebouw waarvan het ontwerp associaties oproept met een circuitpaddock. Het twee verdiepingen hoge pand heeft een open ruimte van 2.400 vierkante meter. De CUPRA Garage huisvest het operationele centrum van het sportieve merk. Het 10.500 vierkante meter grote perceel is omgeven door natuur, waardoor het ook geschikt is voor tal van buitenevenementen. CUPRA gaat de locatie bijvoorbeeld gebruiken als decor voor de presentaties van toekomstige modellen.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.