Leusden,
16
juli
2021
|
09:00
Europe/Amsterdam

Elektrische CUPRA Born biedt 3D interieurbeleving

  • Interieur Born komt via de zintuigen tot leven
  • Met behulp van parametrische technologie en microperforatie via laser is beweging gecreëerd in oppervlakken
  • Instrumentarium gericht op bestuurder, met alle functies letterlijk direct binnen handbereika

“In de CUPRA Born komen al je zintuigen tot leven”, aldus Francesca Sangalli van CUPRA Color&Trim Concept&Strategy. De interieurontwerpers hebben een ruimte gecreëerd waarin bestuurders het DNA van CUPRA in drie dimensies ervaren.

Om het interieur van de CUPRA Born ‘tot leven te wekken’, heeft het designteam van CUPRA verfijnde kleuren en materialen gecombineerd met geavanceerde technologie. “We zijn uitgegaan van een neutrale kleurstelling, maar hebben die kunnen intensiveren door middel van nieuwe effecten en structuren,” vertelt Sangalli. Via lasertechnologie zijn microperforaties in de blauwe, Dinamica bekleding aangebracht, waardoor de koperkleurige onderlaag zichtbaar wordt. “Op die manier hebben we een 3D-effect gecreëerd en lijkt het alsof er beweging in de stoelen zit”, legt de ontwerper uit. “De kleuren verschuiven, worden intenser en zwakken weer af.” In de stoelbekleding en deurpanelen zijn daarnaast decoratieve koperkleurige stiksels aangebracht.

Oog voor detail

Parametrische technologie is eveneens gebruikt voor andere panelen, bijvoorbeeld die van het dashboard. Doordat het reliëf in de panelen zorgt voor verandering van kleur, heeft CUPRA daar hetzelfde bewegingseffect gerealiseerd. “Dankzij deze 3D-effecten ga je alle elementen nog meer op waarde schatten”, zegt Sangalli.

Duurzame emotie

Behalve de kleureffecten die zijn bereikt met innovatieve technologieën springen ook de nieuwe, uit duurzame materialen vervaardigde stoelen in het oog. De CUPRA Born Business One en Adrenaline One hebben stoffering van SEAQUAL® YARN, dat is vervaardigd van gerecycled afval uit zee. De Born Performance One en Copper Edition One worden geleverd met DINAMICA® stoelbekleding, een ecologisch gerecyclede microvezel.

Beleving van nieuwe technologie

Het interieur dankt zijn ruimtelijkheid aan de integratie van verschillende functies in het standaard 12 inch infotainmentsysteem en de toevoeging van het 5,3 inch display achter het stuur. Bovendien is de CUPRA Born leverbaar met een Augmented Reality Head-Up Display, dat gegevens als de snelheid, rijhulpsystemen en rijrichtingen projecteert. “Je ziet alle gegevens in 3D. Het is net alsof alles voor de auto boven het asfalt zweeft. Dat ziet er heel natuurlijk uit en je hoeft je ogen niet meer van de weg te halen”, vertelt Miguel Garcia, hoofd Infotainmentsystemen. De toetsen op het stuur zijn aanraakgevoelig, net zoals op een tablet.

De sensatie van het rijden

In de CUPRA Born staat de bestuurder centraal: het interieur is er op gericht dat hij de sensaties van een elektrische auto maximaal ervaart. “Het gevoel dat de materialen je geven, de vormgeving, de manier waarop het interieur je omgeeft … wij zijn van mening dat je een elektrische auto moet kunnen voelen. In de CUPRA Born krijg je het gevoel dat de auto speciaal voor jou is ontwikkeld. De stoelen, de middenconsole, het stuur … alles is op jou afgestemd”, zegt Jaume Sala, hoofd Interior Design.

CUPRA in Nederland

CUPRA is een nieuw avontuur gestart in Nederland. Het sportieve Spaanse automerk focust met plug-in hybride en volledig elektrisch aangedreven auto’s op krachtige, geëlektrificeerde prestaties en rijplezier. Daarmee is CUPRA een merk voor autoliefhebbers die bovendien veel waarde hechten aan design uit Barcelona. De oriëntatie en aanschaf van een nieuwe CUPRA verloopt in Nederland geheel online via www.cupraofficial.nl, ondersteund door CUPRA Garages waar de modellen en het merk ook fysiek te beleven zijn. Meer weten over CUPRA? Klik hier.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.