Leusden,
15
februari
2022
|
13:18
Europe/Amsterdam

CUPRA wordt ‘Founding Partner’ van KNLTB Padel

  • Sportieve match: CUPRA tekent meerjarige verbintenis met KNLTB Padel
  • Actieve samenwerking voor verdere groei en professionalisering van padel in Nederland
  • CUPRA x PADEL. PLAY ANOTHER WAY: dé slogan voor een sportieve samenwerking

CUPRA Nederland is de komende 3 jaar ‘Founding Partner’ van KNLTB Padel. Met deze samenwerking ondersteunt CUPRA de KNLTB bij de verdere groei en professionalisering van de padelsport in Nederland. Bovendien geeft het merk hiermee een geheel eigen, nationale invulling aan het sponsorship dat CUPRA internationaal al jarenlang met de World Padel Tour heeft. Vanuit het Nederlandse partnership wordt CUPRA tevens naamgever van de Eredivisie Padel en van de KNLTB padelranking.

CUPRA en padel passen goed bij elkaar en delen hetzelfde DNA. Bij CUPRA en padel gaat het allebei om passie, prestatie en emotie. Daarnaast zijn ze beide vernieuwend, nationaal en internationaal groeiend in populariteit. De sportiviteit en dynamiek komt mooi samen in de slogan ‘CUPRA x PADEL. PLAY ANOTHER WAY.’ Op basis van dit credo wordt CUPRA ‘Founding Partner’ van KNLTB Padel plus naamgever van de Eredivisie Padel én van de KNLTB padelranking. 

850 padelbanen… and counting

Padel is één van de snelst groeiende sporten in Nederland. Nu al zijn er zo’n 75.000 actieve spelers en naar verwachting loopt dat aantal binnen drie jaar op tot 140.000 padellers. Inmiddels zijn er ruim 850 banen waar de snelle racketsport kan worden beoefend en elke week komen er banen bij. In 2024 zijn dat er waarschijnlijk al zo’n 1.200. 

Deze cijfers laten zien dat padel hard op weg is om zich in de top 5 van meest populaire sporten in Nederland te nestelen. In Spanje, het thuisland van CUPRA, is padel na voetbal inmiddels de nummer 2 sport van het land.

CUPRA en padel

Bij padel moeten spelers op alles voorbereid zijn. De bal kan letterlijk alle kanten op, maar door de stuit tegen de wanden en het hekwerk krijgen spelers regelmatig onverwachte tweede kansen. Het is zelfs toegestaan om buiten de kooi geraakte ballen te spelen. Het jonge Spaanse performance-merk benadert sportiviteit in zijn modelprogramma ook op een nieuwe, geheel eigen manier. Elektrificatie en een bijzondere merkbeleving staan daarbij centraal. De Formentor - het eerste door en uitsluitend voor CUPRA ontworpen model - en de Born - het eerste volledige elektrisch aangedreven model van CUPRA - zijn de perfecte belichaming van de sportieve en eigenzinnige spirit van het Spaanse merk.

Internationale lijn

Met de meerjarige verbintenis met de afdeling Padel van de KNLTB krijgt de snelle groei van de sport een extra boost én gedegen ondersteuning. Dat sluit perfect aan bij CUPRA’s internationale lijn. Het jonge merk werkt namelijk ook nauw samen met de World Padel Tour (WPT). CUPRA is ‘Official International and Premium Sponsor’ van alle nationale en internationale competities die door de WPT worden georganiseerd en heeft die samenwerking recent met drie jaar verlengd. Daarbij is CUPRA hoofdsponsor van de International Padel Federation (FIP). Ook werkt CUPRA samen met diverse padel-wereldtoppers die inmiddels deel uitmaken van de ‘CUPRA Tribe’.

Over CUPRA

CUPRA is een nieuw avontuur gestart in Nederland. Het sportieve Spaanse automerk focust met plug-in hybride en volledig elektrisch aangedreven auto’s op krachtige, geëlektrificeerde prestaties en rijplezier. Daarmee is CUPRA een merk voor autoliefhebbers die bovendien veel waarde hechten aan design uit Barcelona. De oriëntatie en aanschaf van een nieuwe CUPRA verloopt in Nederland geheel online via www.cupraofficial.nl, ondersteund door enkele CUPRA Garages waar de modellen en het merk ook fysiek te beleven zijn. Meer weten over CUPRA? Klik hier.

Over de KNLTB

De Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond (KNLTB) is het overkoepelend orgaan van de tennis- en padelsport en de tennis- en padelverenigingen in Nederland. Ongeveer 1.650 verenigingen, en daarmee ruim 600.000 tennissers en padellers, zijn aangesloten bij de KNLTB. Hiermee is de KNLTB in grootte de tweede sportbond van Nederland. De padelsport ontwikkelt zich snel in Nederland. Ons land telt op dit moment al meer dan 75.000 padelspelers (waarvan 25.000 bij verenigingen) en ruim 800 padelbanen op 265 locaties. De KNLTB adviseert en ondersteunt besturen van verenigingen op het gebied van verenigingsbeleid, accommodatie en bij juridische geschillen. De bond is verantwoordelijk voor landelijke en regionale competities, toernooien, voor de opleiding van leraren en scheidsrechters. Verder heeft de KNLTB tot doel het promoten van de tennis- en padelsport en het vergroten van de betekenis van tennis en padel in de samenleving. Ten slotte begeleidt de KNLTB jeugdig talent op weg naar de top en organiseert topevenementen als de Davis Cup, Billie Jean King Cup, Copa de Padel en alle nationale kampioenschappen. Meer weten over padel? Klik hier.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws over CUPRA en padel? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief. 

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.