Leusden,
21
juni
2021
|
10:09
Europe/Amsterdam

CUPRA wint ‘s werelds eerste race voor volledig elektrische toerwagens

  • Mikel Azcona eerste PURE ETCR ‘King of the Weekend’ na maximale puntenscore in Vallelunga (Italië)
  • Mattias Ekström derde in kampioenschap, Jordi Gené vierde na eerste ronde
  • CUPRA e-Racer de te kloppen auto in eerste elektrische toerwagenkampioenschap

CUPRA, de CUPRA e-Racer en Mikel Azcona hebben samen geschiedenis geschreven tijdens de première van de PURE ETCR op het circuit van Vallelunga (Italië). Daar behaalden ze afgelopen weekend de overwinning tijdens de eerste ronde van het volledig elektrisch multibrand-toerwagenkampioenschap. Azcona scoorde het maximale aantal punten, waardoor hij niet alleen de eerste ‘King of the Weekend’ werd, maar ook de eerste leider in het kampioenschap.

"We hebben met onze overwinning in het eerste PURE ETCR-weekend geschiedenis geschreven,” zei Azcona, nadat hij met een grote glimlach op zijn gezicht uit de CUPRA e-Racer stapte. "Ik ben erg blij. Onze CUPRA is het hele weekend erg snel geweest en het team heeft geweldig werk geleverd. Ik hou van dit nieuwe format en we gaan ons best doen om deze revolutie in de toerwagenraces te blijven leiden."

Zengő Motorsport X CUPRA was het te kloppen team tijdens het Italiaanse PURE ETCR-evenement. Azcona, die dit seizoen ook deelneemt aan de CUPRA Leon Competición in het WTCR en de TCR Europe, won elk gevecht in zijn groep - de Poule A - tot de Super Finale, waar hij het opnam tegen vijf andere elektrische racers. Jordi Gené eindigde als tweede in deze ronde, in een andere CUPRA e-Racer.

Mattias Ekström en Dániel Nagy, de andere twee Zengő Motorsport X CUPRA-coureurs, streden in Poule B. Aan het stuur van de volledig elektrische CUPRA-racer presteerden ze allebei goed. Hoewel Ekström de finalerace op de laatste positie startte, slaagde hij erin zich naar voren te rijden en met een fraai staaltje stuurwerk de meeste van zijn rivalen in te halen. Ekström eindigde de Super Final B op de tweede plaats en werd overall derde van het weekend. Nagy, de laatst toegetreden coureur bij het team, eindigde in de finale als zesde.

Xavi Serra, hoofd van CUPRA Racing, was een tevreden mens. "Wat een geweldige manier om de PURE ETCR af te trappen! Onze CUPRA e-Racer heeft bewezen dat het de perfecte racer is voor dit kampioenschap. De overwinning is het verdiende resultaat van het hele Zengő Motorsport X CUPRA-team en de reden dat we hier zijn.”

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.