Leusden,
14
september
2020
|
18:33
Europe/Amsterdam

CUPRA opent eerste CUPRA Garage in Europa en neemt deel aan Extreme E-kampioenschap

  • Eerste Europese CUPRA Garage geopend in Hamburg
  • Wereldwijd al 247 CUPRA-specialisten
  • CUPRA is eerste automerk dat aan de start verschijnt van Extreme E, als partner van ABT

CUPRA start met een nieuw elektrisch avontuur. Tijdens de officiële opening van de eerste Europese CUPRA Garage in Hamburg maakte het merk bekend dat het begin 2021 bovendien van start gaat in het nieuwe Extreme E-kampioenschap.

CUPRA is de eerste autofabrikant die zich heeft ingeschreven voor Extreme E, het nieuwe elektrische offroad-kampioenschap dat begin 2021 plaatsvindt. De races worden uitgevochten in ’s werelds meest afgelegen gebieden, op locaties waar de klimaatverandering inmiddels duidelijk zijn sporen heeft nagelaten. Het kampioenschap telt vijf races en dient tevens als platform om maatschappelijke kwesties als elektrificatie, duurzaamheid en gelijkheid onder de aandacht te brengen.

CUPRA-CEO Wayne Griffiths en SEAT’s executive vice-president voor R&D, Dr. Werner Tietz, onthulden de raceauto samen met Alejandro Agag, oprichter en CEO van Extreme E, en Hans-Jürgen Abt, managing partner van ABT Sportsline. Tevens werd bekendgemaakt dat Mattias Ekström, CUPRA e-ambassadeur en rallycross- en DTM-kampioen, voor het eerste Extreme E-seizoen is aangesteld als CUPRA-fabriekscoureur.

Eerste Europese CUPRA Garage

CUPRA’s deelname aan het Extreme E-kampioenschap werd aangekondigd tijdens de officiële opening van Europa’s eerste CUPRA Garage in Hamburg, het 105e verkooppunt van CUPRA in Duitsland. “Wij willen van CUPRA een wereldmerk maken. Deze nieuwe CUPRA Garage in Hamburg is een belangrijke aanvulling op ons wereldwijde netwerk, dat inmiddels al 247 CUPRA-specialisten telt,” aldus Wayne Griffiths.

download

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.