Leusden,
01
april
2021
|
13:24
Europe/Amsterdam

CUPRA klaar voor eerste seizoen Extreme E

  • ABT CUPRA XE Team treedt komend weekend met Mattias Ekström en Claudia Hürtgen aan tegen acht andere teams
  • Extreme E vergroot kennis CUPRA op gebied van elektrificatie en vraagt aandacht voor duurzaamheid en diversiteit

CUPRA is helemaal klaar voor één van de zwaarste autosportdisciplines ooit. Het eerste seizoen van de nieuwe Extreme E-serie gaat op 3 en 4 april van start in de grootste aaneengesloten zandwoestijn ter wereld, in de Al Ula-regio in Saoedi-Arabië. Het ABT CUPRA XE Team - met de Duitse Claudia Hürtgen en de Zweed Mattias Ekström - neemt het in de 400 kW (544 pk) sterke e-CUPRA ABT XE1 op tegen acht andere teams. 

CUPRA is al vanaf het begin betrokken bij Extreme E en was de eerste autofabrikant die zijn deelname aan de nieuwe serie aankondigde. Met de deelname aan Extreme E wil CUPRA de kennis op het gebied van elektrificatie vergroten en tegelijkertijd aandacht vragen voor elektromobiliteit, duurzaamheid en gelijke kansen voor vrouwen en mannen. 

In de ‘offroad-competitie’ voor elektrisch aangedreven SUV’s komen teams in actie in de meest uitdagende gebieden ter wereld: de woestijn, het oerwoud, gletsjers, de oceaankust en de poolcirkel. Het doel van de serie is niet alleen om de fascinatie van de autosport aan een groot publiek te tonen, maar ook duidelijk te maken hoe de klimaatverandering een effect heeft op onze leefwereld. Bovendien wordt er gelet op diversiteit: alle teams in de serie zijn gemengde teams.

Gerenommeerde partner

Met het team ABT Sportsline heeft CUPRA een gerenommeerde partner die al beschikt over ruime ervaring dankzij vele successen in diverse takken van autosport, zowel met elektrische aandrijving als met verbrandingsmotoren. Ook de rijders brengen veel ervaring mee: Claudia Hürtgen vanuit de lange-afstandsracerij en Mattias Ekström onder meer als voormalig wereldkampioen rallycross en tweevoudig kampioen in de DTM. Voor beiden betekent Extreme E een nieuwe uitdaging. 

Twee dagen actie, één volle accu per dag

Alle evenementen in de Extreme E-serie duren twee dagen: zaterdag en zondag. Voor elk van de twee dagen krijgen de teams de beschikking over één volgeladen accu. Op zaterdag zijn er vier kwalificatieheats. Op zondag worden er een halve finale, een ‘Crazy Race’ en een finale verreden. Elke wedstrijd gaat over twee ronden, waarbij zowel de man als de vrouw in het team elk één ronde aflegt. Na de seizoensstart in Saoedi-Arabië worden de volgende evenementen verreden aan het Lac Rose in Senegal, in Kangerlussaq op Groenland, Pará in Brazilië en Tierra Del Fuego in Argentinië.

Kalender Extreme E 2021

3-4 april Sharaan, Al-’Ula (Saoedi Arabië)

29–30 mei Lac Rose (Senegal)

28–29 augustus Kangerlussuaq (Groenland)

23–24 oktober Santarem (Brazilië)

11–12 december Tierra del Fuego (Argentinië)