Leusden,
12
april
2021
|
11:58
Europe/Amsterdam

CUPRA Formentor wint Red Dot Award voor uitgesproken design

  • Internationale jury prijst sportieve looks nieuwe Crossover SUV
  • Formentor mixt gebruiksgemak met de passie en emotie van een performance auto
  • Red Dot Award: nieuwe highlight in nog jonge bestaan CUPRA Formentor

De CUPRA Formentor heeft opnieuw internationale erkenning gekregen. Nadat de Crossover SUV van CUPRA onlangs al een podiumplaats scoorde in de gerenommeerde Europese Auto van het Jaar-verkiezing, werd de Formentor ditmaal beloond met een felbegeerde Red Dot Award. CUPRA ontving de designprijs voor de uitgesproken sportieve looks van de Formentor.

De Red Dot Award voor productdesign wordt jaarlijks toegekend aan de allerbeste producten, als waardering voor de esthetische aantrekkingskracht, functionaliteit, slimme en innovatieve technologieën en onderscheidende designkwaliteit.

“Voor ons betekent de Red Dot Award een serieuze erkenning voor het uitgesproken design van de Formentor. Bij CUPRA ontwerpen we auto’s voor echte autoliefhebbers die misschien niet bij iedereen in de smaak vallen,” verklaart Wayne Griffiths, President van CUPRA en SEAT. “Deze internationale, felbegeerde onderscheiding onderstreept het fantastische werk van ons designteam.”

Perfect pakket

De CUPRA Formentor combineert de kracht van het MQB EVO-platform met de aantrekkelijke looks van een Crossover SUV. Het resultaat is een perfect pakket, met de sportiviteit en handling van een hatchback en de veelzijdigheid, het comfort en de ruimte van een SUV. Eigenschappen die ook werden erkend door de Red Dot Award jury, een panel van vijftig internationale specialisten die elke inschrijving testen, beoordelen en waarderen. Daarvoor hanteert de jury een breed spectrum aan criteria, aangevuld met de specialisatie van elk individueel jurylid. Vaste beoordelingscriteria zijn de mate van innovatie, functionaliteit, ergonomie, symboliek, emotionele aantrekkingskracht en een ecologisch verantwoord ontwerp. 

De CUPRA Formentor kreeg de Red Dot Award toegekend voor zijn vermogen om het praktische gebruiksgemak voor alledag te combineren met de passie en emotie van een high-performance auto. Eigenschappen waarmee de Crossover SUV van CUPRA recent ook al hoog scoorde tijdens de Europese Auto van het Jaar-verkiezing. Daarin eindigde de Formentor met een derde plaats op het podium.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.