15
juli
2020
|
10:48
Europe/Amsterdam

CUPRA Formentor voor het eerst te zien in 360°

  • 360-gradencamera toont alle details van CUPRA Formentor, van binnen en buiten
  • Elektrificatie en sportiviteit versmelten in CUPRA’s eerste eigen model
Samenvatting

Hoe ziet de nieuwe CUPRA Formentor er precies uit? Hoe voelt het om in CUPRA’s eerste eigen model te zitten? Een 360-gradencamera laat alle details zien, van binnen en van buiten en vanuit zes verschillende oogpunten.

De CUPRA Formentor is een high-performance SUV-coupé met een lengte van 4,45 meter, een breedte van 1,84 meter en een hoogte van 1,51 meter. Hij is het eerste model dat exclusief voor CUPRA is ontworpen en boort een geheel nieuwe doelgroep voor CUPRA aan. Met zijn scherp gelijnde LED-koplampen en ronde mistlampen er vlak onder, is de CUPRA Formentor een zeer herkenbare verschijning. Het sportieve karakter van de auto wordt kracht bijgezet door de stoere bumper en grote luchtinlaten.

Aan de achterzijde springen de met elkaar verbonden achterlichten in het oog. In het design van de Formentor speelt verlichting een sleutelrol, en niet alleen aan de buitenzijde. Aan boord van de auto worden diverse functies door licht vervuld, onder meer om de bestuurder te waarschuwen bij dreigend gevaar. De sportiviteit van de Formentor wordt onderstreept door de geïntegreerde diffusor en de vier eindstukken van de uitlaat.

Standaard heeft de Formentor 19 inch wielen met koperen velgelementen, evenals 18 inch Brembo-remmen met een bijpassende koperkleurige remklauwen. “Voor een auto van dit formaat rijdt de Formentor bijzonder sportief. Er is heel veel aandacht besteed aan de programmering van de elektronica en assistentiesystemen. Dit heeft geresulteerd in de sportiviteit die je mag verwachten van een CUPRA,” aldus CUPRA’s testcoureur Jordi Gené.

Zittend achter het stuur springen tal van details in het oog die kenmerkend zijn voor een high-performance model: standaard kuipstoelen, een 12 inch touchscreen met geïntegreerde navigatie, leren bekleding in petrol-blauw met dubbele koperkleurige stiksels en een sportstuur met geïntegreerde knoppen en CUPRA-mode.

De CUPRA Formentor in cijfers

Lengte: 4.450 mm

Breedte: 1.839 mm

Hoogte: 1.511 mm

Velgen: 19 inch

Touchscreen: 12 inch

Remmen: 18 inch Brembo

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.