Leusden,
08
januari
2021
|
12:17
Europe/Amsterdam

CUPRA Formentor aast op Auto van het Jaar-titel

  • Eerste door CUPRA zelf ontworpen model bij de laatste 7 genomineerden
  • Bekendmaking winnaar Auto van het Jaar 2021-verkiezing op 1 maart

 De sportieve CUPRA Formentor – het eerste door CUPRA zelf ontworpen en ontwikkelde model – is doorgedrongen tot de laatste zeven genomineerden voor de internationale Auto van het Jaar 2021-titel. Een enorme opsteker voor het nog jonge merk. Op 1 maart aanstaande wordt de winnaar van de verkiezing bekendgemaakt.

“De nominatie van de CUPRA Formentor voor de internationale Auto van het Jaar-titel is een erkenning voor het voltallige team van CUPRA dat dit model heeft ontworpen en ontwikkeld,” aldus Wayne Griffiths, President van CUPRA en SEAT. “De Formentor is echt een vernieuwend model. Hij verrijkt de markt met een nieuwe impuls in een nieuw Europees groeisegment.”

Veelzijdige, sportieve crossover coupé

De CUPRA Formentor verenigt de voordelen van een performance car met de kwaliteiten van een SUV. Het model voorziet in de praktische behoeften van alledag, maar onderscheidt zich tegelijkertijd met stijlvolle looks en sportieve prestaties. Een gamma met krachtige motoren – inclusief twee geavanceerde plug-in hybriden -, brede connectiviteit en een uitgebreide uitrusting met geavanceerde veiligheids- en comfortvoorzieningen geven deze crossover coupé een geheel eigen plek in de markt.

Jury met 60 autojournalisten uit 23 landen

De titel Auto van het Jaar 2021 wordt toegekend door een internationale jury van gespecialiseerde autojournalisten uit heel Europa. Zestig juryleden uit 23 landen kiezen gezamenlijk de winnaar voor 2021, die op 1 maart aanstaande bekendgemaakt wordt.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.