06
maart
2019
|
15:06
Europe/Amsterdam

CUPRA Ateca Special Edition: meer luxe, meer scherpte

CUPRA Ateca Special Edition: meer luxe, meer scherpte

  • Akrapovic-uitlaatsysteem met unieke geluidsbeleving
  • Carbon-elementen verbeteren stroomlijn
  • Eind 2019 in gelimiteerde oplage leverbaar

Op de autosalon van Genève heeft CUPRA de Ateca Special Edition onthuld. De auto is - in vergelijking met de reguliere CUPRA Ateca - verder aangescherpt en nog fraaier afgewerkt.

De sportieve CUPRA Ateca neemt in zijn segment een unieke positie in. De nu gelanceerde CUPRA Ateca Special Edition heeft een nog opvallender uiterlijk, een verder verfijnd interieur en nog meer scherpte.

Unieke producten

“Van CUPRA mogen unieke producten worden verwacht,” zegt Antonino Labate, directeur Strategie, Business, Ontwikkeling en Operations bij CUPRA. “Net als vorig jaar met de CUPRA R, komt de CUPRA Ateca Special Edition in een gelimiteerde oplage op de markt.”

Het kloppend hart van de CUPRA Ateca Special Edition is de tweeliter viercilinder TSI-turbomotor met directe benzine-inspuiting, die 221 kW/300 pk en 400 Nm levert. De auto heeft standaard een zeventraps DSG-automaat, 4Drive vierwielaandrijving en ‘sportbesturing’.

Nieuwe elementen

Aan de CUPRA Ateca Special Edition is een aantal nieuwe elementen toegevoegd. De koperkleurige 20 inch lichtmetalen velgen - die de standaard Brembo-remmen huisvesten - geven de auto een grotere spoorbreedte. Verder zijn de buitenspiegels en achterspoiler - die extra downforce genereert - uitgevoerd in de kleur Copper Carbon Fibre. Een uniek motorgeluid klinkt dankzij de Akrapovic-uitlaat, die bovendien het gewicht met 7 kg reduceert. De CUPRA Ateca Special Edition is gespoten in de lakkleur Graphene Grey en voorzien van koperkleurige CUPRA-emblemen.

De kuipstoelen, achterbank en deurpanelen zijn bekleed met alcantara in de kleur Petrol Blue. Dit wordt gecombineerd met een zwarte omlijsting van de ventilatieroosters en centrale console. In het dashboard keert de kleur Copper Carbon Fibre terug.

De CUPRA Ateca Special Edition wordt eind 2019 leverbaar. In de loop van het jaar zal de Nederlandse consumentenprijs worden gecommuniceerd.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.